Grupės

MERESSIN

MERESSIN


Susikūrimo metai: 1993

Muzikos stilius: Old school black,

Vieta: Telšiai

Būklė: Aktyvi

http://www.andernetas.lt/meressin

Sudėtis:

Žydrius Augulis – vokalas / gitara
Endrius Bričkus – gitara
Audrius Magžauskas – bosas
Valdas Venclovas – mušamieji

Aprašymas:

MERESSINGrupę 1993 m. rudenį įkūrė broliai Darius ir Žydrius Auguliai, kurie anksčiau bandė groti heavy metalą. Vėliau “užsispyrę” žemaičiai tvirtai pareiškė apie savo simpatijas senosios mokyklos black metalui, ir MERESSIN muzikos kryptis tapo aiški. Prisidėjus būgnininkui M. Miceikai ir klavišininkui M. Lažauninkui, grupė ėmė veržtis į platesnius vandenis. Deja, klavišininkas netrukus paliko kolegas. Užtat 1995 m. pasirodė debiutinė demo “Satan, Oro Te, Reo Portas Patere” su tuomet dar underground’inės leidyklos “Dangus Prod.” ženklu. Jau tada atsirado nemažai MERESSIN gerbėjų. Tuomet įvyko pirmoji būgnininkų kaita (atėjo V. Latonas), o 1996 m. pradžioje grupės sudėtyje pasirodė net du nauji veidai – būgnininko A. Dargužio ir gitaristo M. Vizgaudžio. Tai pačiais metais išleista debiutinė kasetė “The Baphomet’s Call” (“Bomba Rec.”) sutvirtino grupės pozicijas. Profesionaliai, brandžiai ir techniškai atliekama senojo black metalo muzika pasiekė tuomet itin garsaus festivalio “Death Comes…6” organizatorių ausis ir MERESSIN atsidūrė vienoje scenoje su švedais THERION.

Tiek MERESSIN muzikoje, tiek tekstuose jaučiama mistikos, mitologijos, satanizmo filosofijos įtaka. Šiandieniniame grupės skambesyje nemažai heavy, thrash, occult metalo elementų. Be minėtų dviejų leidinių, kurie nulėmė grupės populiarumą, dar išleista “Mask” (CD/MC, 1998), “Alkis” (CD/MC, 2001), “Pasiutę šunys” (maksi singlas, 2001). Vis dėlto kalbos apie žemaičių užsispyrimą, matyt, ne iš piršto laužtos, nes iš senosios sudėties belikus tik Žydriui, MERESSIN vis dar gyvuoja ir jų pasiilgusius žiūrovus vėl pradžiugino, sugrodami 2003 m. koncerte su IMPALED NAZARENE.

Naujas MERESSIN sugrįžimas scenon – po nemažos pertraukos, 2009 m. festivalyje “Kilkim žaibu 10″, kuriame grupė pristatė pusvalandžio programą.

Diskografija

Demo “Satan, Oro Te, Reo Portas Patere” (1995, Dangus Prod.)
EP “The Baphomet’s Call” (1996, Bomba Rec.; 2007, Inferna Profundus Records)
CD/MC “Mask” (1998)
“Pasiutę Šunys” singlas (2000)
CD/MC “Alkis” (2001)
DVD “Live at Kilkim Žaibu” (2012)

Mp3:

Atsisiųsti dainą 02
Atsisiųsti dainą 03
Portale www.ferrum.lt paskelbtą informaciją naudoti, cituoti ar kitaip atgaminti kitose interneto svetainėse ir tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be redakcijos sutikimo draudžiama.