Naujienos

Lietuvos metalo tvirtovė „Kilkim žaibu“ ruošiasi 20-am jubiliejui

2018.11.09 13:31, Klubo Pikuolis inf.

RC-foto-5Tamsiojo meno kultas, Perkūno šventė, Rasos su Žaibais, seniausias Lietuvos metalo festivalis ir dar begalę reikšmių savyje talpinantis renginys trims dienoms ir trims naktims suruoš iškylą į paralelinį pasaulį, kur trankosi Perkūnas, laužų apsuptyje nerimsta audringiausios šėlionės ir gaudžia visų laikų karingiausia muzika!

Festivalis „Kilkim žaibu XX“ vyks 2019 m. birželio 21–23 d. – tris dienas ir tris naktis publikos pamėgtame Lūksto pakrantės kurorte, Varniuose.  Eklektiškos kultūros festivalis, pasirinkdamas trumpiausių vasaros naktų laikotarpį, vėl švęs Rasas savaip. Festivalis tampa ekskursija į paralelinį pasaulį, kur neverta ieškoti apibrėžimų ir taisyklių. Ko gero, tik „Žaibuose“ įmanoma vienu metu scenose matyti archainio folkloro atlikėjus ir ekstremaliausios muzikos atstovus, viduramžių karius tarp šiuolaikinių subkultūrų auditorijos. Esame atviri plačiai kultūrų sąvokai, todėl dvilypė šventė „Rasos su Žaibais“ jau tapo unikaliu kultūriniu reiškiniu, kurio eigos neįmanoma nuspėti.

Kas buvo, tas žino – kartą apsilankę, čia sugrįžta vėl.

Kas nebuvot, pabandykit – vėliau minėdami buvusius „Žaibus“ tapsite vakarėlių liūtais prieš tuos, kurie taip ir liko nebandę…

2019 metais neapsikrausime svarstymais, kurie atlikėjai buvo Lietuvoje, kurie dar nebuvo… Ruošiamės rimtai sukakčiai, todėl mums yra „Žaibų“ grupės, arba ne „Žaibų“. Festivalis mums yra gyvenimo malonumas. Esame tikrai šališki, todėl natūralu, kad pirmieji patvirtinti atlikėjai yra tie, kuriuos tikrai mėgstame.

ROTTING CHRIST – tamsaus metalo dievai iš Graikijos;

DESTRÖYER 666 – „Bathoriškos“ didybės ir „kieto“ metalo patriotai iš Australijos;

LUCTUS – gerai žinomi lietuviško metalo vėliavnešiai;

ROSK – pažangaus metalo skleidėjai iš Lenkijos.

Ir, žinoma, tai tik pradžia. Atlikėjų sąrašas nuolat ilgės iki pat renginio pradžios.

Festivalio programa šiemet rizikuoja tapti turtingiausia iš lig šiol buvusių!

Renkamės! Minim! Švenčiam! Griaudėjam!

Pirmieji 300 bilietų kainuos po 40 €.

Vėliau bilietai brangs.

Sekite info: www.kilkimzaibu.com

Draugaukime: www.facebook.com/kilkimzaibu

https://kilkimzaibu.com/lt/dalyviai/destroyer-666#gallery-5

Portale www.ferrum.lt paskelbtą informaciją naudoti, cituoti ar kitaip atgaminti kitose interneto svetainėse ir tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be redakcijos sutikimo draudžiama.

Komentarai

Portalo www.ferrum.lt redakcija neredaguoja komentarų ir už juos neatsako. Redakcija pasilieka teisę pašalinti įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsakingi juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn už šmeižikiškus, viešųjų ar privačiųjų asmenų garbę ir orumą įžeidžiančius, tautinę ar kitokią neapykantą skatinančius teiginius, smurto kurstymą ir kitus neteisėtus veiksmus. Apie netinkamus komentarus prašome pranešti redaktoriams (info@ferrum.lt).
Birutė
2018.12.19 15:52

Birutė
2018.12.03 11:12

http://www.blabbermouth.net/news/sakis-tolis-says-rotting-christ-is-trying-to-open-some-new-doors-in-metal-scene/

Birutė
2018.11.29 15:42

Naujausias Rottingų video: https://youtu.be/I4LDxWlveKE

Chloras
2018.11.21 14:30

O kuo tu nori kad Žaibai tave nustebintų? Kiekvienais metais ten varydamas jau iš anksto žinai ką gausi, ir būtent tą visada ir gauni. Aš asmeniškai dėl to ir mėgstu KŽ. Man tikrai smagiau yra septintą kart išgirst Skyforger, nei klausytis kažkokių pirmą kartą pakviestų filler indie rock band’ų. O apie Obtest tai apskritai atskira tema, tegul tik būna jie, primesiu papildomus penkis eurus už bilietą.

Peckelis
2018.11.19 10:19

Svarbiausia, kad būtų didelis alaus pasirinkimas. Daugiau, kaip 20 rūšių. Ir Skyforger, kad grotų ir Obtest svarbu, kad būtų. Karo triūbos, kad gaustų, kaip sakant. Juoks juokais, bet kuo toliau, tuo mažiau Žaibai benustebina muzikine programa.

Asilo_Beretė
2018.11.14 07:46

Prašom nemyžti į kerzą anksčiau laiko, dar tik 4 grupės paskelbtos.

vyskupas666
2018.11.13 20:10

Aš irgi galvoju, kad jubiliejiniuose festuose turėtų būt daugiau išradingumo.. Ar čia jie kaip seni draugeliai atvažiuoja pasveikint žaibų organiztorių ir dovanai už dyką pagros?

XIII
2018.11.13 16:50

LUCTUS? Headlaineriai

bmaggot
2018.11.09 16:48

kas čia tokie per LUCTUS?

Deferys
2018.11.09 14:53

Rotting Christ gali grot pirmi, pirmą dieną, zajabali jau jie.

Shpy
2018.11.09 14:22

e nu blet kiek galima ta pati vest ……………

Tik prisiregistravę vartotojai gali rašyti komentarus