Festivalis SPEIGAS :: 3 :: Kaunas :: 02 10

Atsiliepimai, anonsai, etc.

Moderatorius: Moder

Festivalis SPEIGAS :: 3 :: Kaunas :: 02 10

Standartinė arma » 2012.01.26 20:59

Kasmetinis, jau trečiasis festivalis SPEIGAS, šiemet koncentruojasi ties Kauno miesto kūrybiniu potencialu: trys perspektyviausi audiovizualiniai post-industrial / post-ethnic / ambient muzikos projektai: Sovijus, Daina Dieva, The Picturesques Episodes.
Taipogi festivalyje dalyvauja solidus svečias iš Vokietijos, industrial / drone scenos veteranas Jürgen Eberhard ir jo projektas Feine Trinkers bei Pinkels Daheim bei festivalio organizatoriaus Armos drone / noise projektas Bruzgynai.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Visa tai vasario 10 d., penktadienį, Džiazo palėpėje, Kestučio g. 6
Renginio pradžia 20 val, Bilieto kaina 15 Lt.
Organizuoja: Agharta http://www.arma.lt
Facebook'e: http://www.facebook.com/events/146513478795835/
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Plačiau apie dalyvius:

F.T.B.P.D. (Drone records, Vokietija)
http://www.myspace.com/feinetrinkersbeipinkelsdaheim
http://vimeo.com/13739373
20 metų gyvuojantis projektas prisidėjęs prie drone muzikos ištakų. Projekto pavadinimas - tai neišverčiamas vokiečių kalbos žodžių žaismas. Įkūrėjas Jürgen Eberhard yra grojęs žymioje grupėje Troum. Jo muziką mėgsta Lustmord ir The New Blockaders fanai.

SOVIJUS (Kaunas)
http://www.myspace.com/sovijus
http://youtu.be/lod9sWlVFa0
Sovijus prasidėjo dar 1994 m. Ramūno Peršonio elektroninės muzikos eksperimentais, kurie sėkmingai realizavosi i du albumus: „Found in the dark“ (1994) ir „Enkopts“ (1996).Šiuo metu „Sovijų“ sudaro dar du muzikantai: Mindaugas (bansuris, vokalas, efektai) ir Andrius (gitara).
Grupės koncertuose naudojamų video vizualizacijų ir ypač atliekamos muzikos sintezė veda mus į giliai mumyse esančias juslumo formas, kurios sugeba prasiveržti pro kompromisais susaistytą būdravimą į „Sovijaus“ etninę audiovizualinę patirtį.
Šis projektas yra jaunų profesionalių muzikantų ir menininkų, kuriuos bendram projektui įkvėpė Norberto Vėliaus ir kitų etninės kultūros tyrinėtojų darbai, iniciatyva. Kūrybiniu simpoziumu yra siekiama pažvelgti į etninę kultūrą ir audiovizualine interpretacija perteikti Žmogaus gyvenimo ciklą, tokiu būdu populiarinti lietuvių etnokultūrą.

DAINA DIEVA (Kaunas)
http://www.myspace.com/dainadieva
http://youtu.be/DMFsq355R1s
Daina Dieva - gana retai koncertuojanti dark ambient/drone kūrėja, po klajonių regimosios realybės ir sapnų geografinėmis plotmėmis ruošia naują medžiagą gyviems pasakojimams. Kiekvienas jos koncertas - specifinis ir unikalus pasakojimas. Dainos Dievos garsas - į
neatpažįstamas tekstūras virtęs balsas, per gausybę efektų transformuotas gitaros skambesys, semplai ir kiti instrumentai, apjungiami į vieną darnią visumą, kurioje kiekvienas jaučiantis ir klausantis atras dalį savo prieblandos pasaulio, į kurį vienam pačiam pažvelgti baisu.

THE PICTURESQUE EPISODES (Kaunas)
http://h-minor.blogspot.com/
http://soundcloud.com/the-picturesque-episodes
the Picturesque Episodes kviečia į specialiai Speigo festivaliui paruoštą dinamišką kovą tarp skirtingų muzikos polių - tarp sintetikos ir gyvų garsų, tarp ritmo ir chaotiško pulsavimo, tarp triukšmo ir tylos. Derinant iš anksto paruoštus elektroninius peizažus, atmosferines vizualizacijas, maišant dvi erdvines gitaras su vokalo eksperimentais ir mišinį papuošiant visada jausmingo saksofono variacijomis, trio (Darius Gerulis, Lauras Dilys ir Gabrielė Paškauskaitė) papasakos spalvingą "Symphony in H Minor" (autorius - Darius Gerulis) pasaką. Ligšiol the Picturesque Episodes yra išleidęs 12 skirtingos koncepcijos ir skirtingo skambesio albumų, balansuojant tarp post-rock, ambient, neo-classical, drone ir elektroninės muzikos formų.

BRUZGYNAI (Jonava)
http://soundcloud.com/bruzgynai
http://youtu.be/_JhCjas_v2w
Veinas aktyviausių pastarųjų metų Lietuvos noise/ drone projektų, 2011m. koncertavęs Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos klubuose, laivuose, daugiabučiuose. Tai festivalio organizatoriaus - Armanto Gečiausko projektas, jau penktus metus plėtojantis atsiskyrėliškas nuotaikas per statišką garsą arba milžiniškus energijos antplūdžius, išskaidytus į abstrakčias triukšmo formas.
arma
Dalyvis
 
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 2007.11.11 21:54
Miestas: tarpviete

Grįžti į KONCERTAI