Kulinarija

Kinas, literatūra, teatras ir kitas dvasinis penas

Moderatorius: Moder

Standartinė evilmoon » 2008.04.01 16:42

"Ne joks jis tau nefirminis! "
Fak ju. Jei sakau, kad mano, reishkias mano. Niekas neatkartos to nepakartojamo skonio))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.02 09:38

Tai apie firminį skonį ir pezėk, o ne apie gamybos būdą. Aš irgi daug ką firmiškai moku sugadint, neDAkept ir t.t.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.02 16:28

Dar karta fak ju. Jei nesugebi edalo savo dzhigitui padaryt - ant kuolo tave!!!!!)))))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.02 16:46

Sugebu sprendžiant iš po vestuvių priaugto svorio.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.02 16:57

Tavo, ar jo?))). Prideginta srebala nesmagu lapnot))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė kingas » 2008.04.02 16:58

o.. nors viena tema be varymų ir blevyzgų (beveik) :)

Aš tai turiu savo firminį kepsnį, kuris gavosi, kai tingėjau daryt lazaniją.

Žodžiu, jamam makaroninės tešlos (miltai, kiaušai ir vanduo). Imam faršo do x, jamam sūrio beigi daržovių įvairių - ką randi šaldytuve/Maximoj, niekas nesugadins.

Tešlą iškočiojam i blyną.
pakepinam faršą, bet kad gautusi košė - biški vandens, ir pastoviai maišyt, nu aišku prieskonių visokių - pipirai, čili, karis, čiut čiut cinamono galima, jei mėgsti egzotika.

Tada pjaustom daržoves. Paprastai dedu daug morkų, svogūnų, salierą galima, jei extrymą mėgsti, biški imbiero, česnako, paprikos - na, žodžiu čia jau fantazijos reikalas.
tada daržoves troškini keptuvėj ant to skysčio kas lieka iš po faršo + biški aliejaus.
tuo tarpu susitarkuoji fermentinį sūrį, paskui kloji sluoksnį faršo, ant jo barstai sluoksni sūrio (kuo daugiau sūrio - tuo skaniau), ir galiausiai - daržoves, kai suminkštėja.

paskui visą šitą džiaugsmą suvyniot reikia į vyniotinį, užspaust galus, dėt i skardą ir kišt į orkaitę. Kepti kažkiek laiko, kol iškeps. Thats all. Ryjama su grietine, majanezu arba pomidoru padažu.
Paskutinį kartą redagavo kingas 2008.04.02 18:51. Iš viso redaguota 1 kartą.
kingas
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2003.05.19 17:35
Miestas: Kaunas

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.02 17:03

Mano svoris konstanta, tik nėštumo išdavoje pradėjo augt. Neprideginu, tik šmaikštavau apie "firminį skonį" :)
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.02 17:08

Neprisimenu tikrojo recepto(
Jautienos shmoteliai(stambus) verdami daxuja laiko+burokai+bulves+kopustai+zholytes.
Gaujasi axxxxujenni barshtukai).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė evilmoon » 2008.04.02 17:12

Ne skony - RECEPTA.)))). Pavaryk kokiu troshkiniu. Labai megstu.)
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.02 19:30

Nebesuprantu, kas ten firminis, dzin. Nemoku skaniai troškinio padaryt. Geras dalykas jie yra, ypač iš jautienos arba kepenų.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.02 19:38

Su jautiena zjbs. Tik ilgokai. Be to reikia shviezhiu darrzhoviu - Skanumelis)))). Zhiema tinka ir shaldytos, bet neskanus daiktas gaujas(.
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė misido » 2008.04.03 10:44

Kai norisi valgyt, o nieko nėra, tada darausi makaronus su sojos faršu (nes ir makaronų, ir sojos beveik visuomet turiu kur užkišus namies).

Tagi.
Vandenyje ištirpinam keletą sultinio gabalėlių (dažniausiai renkuosi vištienos sultinį), įberiam sojos faršo (aš dedu apie trečdalį pakelio, galima ir daugiau. Priklausomai nuo makaronų ir valgytojų kiekio), tada prieskonių. O čia tai jau galima pasitelkti savo fantaziją, eksperimentuoti arba tiesiog dėti tai, kas yra. Tinka viskas ;} Dažniausiai naudoju vištienos prieskonius, karį, baltuosius pipirus, sojos padažą. Nors ant faršo pakelio rašo, kad užtenka viską pavirt truputį ir palaikyt 10-15min, bet jeigu norit, kad soja būtų skanesnė, reikia dėti daug daug prieskonių ir palaikyt ilgėliau. Bent pusvalandį.
Kai soja paruošta, galime pradėti virti makaronus. Aš naudoju spagečius, tačiau tinka ir kitokie.
Kol makaronai verda, grįžtam prie sojos.
Keptuvėj pakepinam pakankamai smulkiai supjaustytą svogūną. Jei yra laiko ir noro terliojimuisi, galima smulkiai supjaustyti porą-trejetą pomidorų, suversti ant svogūniukų, įpilti porą šaukštų sultinio ar vandens ir palaukti, kolei jie ištiš ir pasidarys vientisa masė. bet viso šito proceso galima ir nedaryti, o pakeisti tai pomidorų padažu (nors su pomidorais skaniau). žodžiu. Ant svogūnų suverčiam soją, gerai pakepinam, kad likęs vandenukas išgaruotų. Tada ant višaus verčiam makaronus, išmaišom viską. Galima užbarstyti sūrio.
Svarbiausia čia negailėti prieskonių. ir bus laaabai skanu.

Dar iš sojų galima pagamint labai skanius kepsnelius su sūriu ir grybukais.
Išmirkom sojos faršą, kaip anksčiau minėta. Tik vietoj vištienos sultinio siūlyčiau imti jautienos. Ir vieto jvištienos prieskonių - prieskonius kepsniams.
Nusunkę į faršą įmaišom kiaušinį, krakmolo ir delnais formuojam tokius blynukus. Juos apvoliojam kiaušinio plakinyje, džiūvėsiuose ir kepam keptuvėj iš abiejų pusių.
Kai kepsniukai paruošti, keptuvėj ištirpinam sviestą, pakepinam svogūną, supjaustytus pievagrybius, tuomet dedam porą šaukštų grietinės, kad gautųsi padažas.
Kepsniukus sudedam į kepimo skardą, ant viršaus pakankamai storu sluoksniu dedam pasigamintą padažą su grybukais, ant viršaus užbarstome sūrio. Kepame apie 10min, kol sūris išsilydo.
Valgyti su bulvėmis ir daržovių salotomis.

nu va, šiam kartui tiek.
Kažkaip abejoju, ar atsiras čia daug sojų valgytojų, nu bet ;}
misido
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: 2005.06.11 21:19

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.03 10:57

Soja - gėris, ypač nevalgantiems mėsos. Kažkada turėjau baisiai skanių sojos prieskonių, pirktų tėviškės maximoj, bet vėliau niekur neberadau. Galima iš sojos kubelių daryt plovą arba būna pirkt sojos kepsneliai, kuriuos išverdi, nusunki, dedi prieskonių, galima pavoliot džiūvėsėliuse ir kepi. Man kažkaip palaidas sojos faršas ant makaronų nelabai, o kotlečiukai tikrai būna skanūs. Į makaronus dėčiau gerai apskrudintus sojos kubelius.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė misido » 2008.04.03 11:11

Man tas faršas ant sojos irgi nesąmonė atrodydavo. Bet kažkada Drabliuose paragavau ir kažkaip visai smagu. Tik jo turi būti ne per daug, nes kitaip gautųsi ne makaronai su faršu, o faršas su makaronais.
Nors su kubeliais irgi visai skanu turėtų būt.
Šiaip džiaugiuosi, kad kažkada atradau soją. ir pigu, ir skanu, ir daug visko sugalvotu su ja galima ;}
misido
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: 2005.06.11 21:19

Standartinė evilmoon » 2008.04.03 11:20

Patys sojos gaminiai yra shuds ruds. Vienintelis kiets(skysts) daikts yra soju padazhas. Bet ir ta pasirinkt sudetinga. Kartais galima persudyt).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.03 11:49

Man tai nieko iš sojos nepasitaikė skanaus ne namie pagaminto. Sojos minusas, kad cackintis daug reikia: išverdi (tada baisiai smirda), po to gerai būtų palaikyt tame vandeny, tada nusunki (čia labai svarbu kruopščiai, paskui bus patiekalas sutęžęs), tada tik ruošt galima.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.03 11:55

Tame ir reikals...Jei nori kazhika skanaus ir malonaus skrandzhiui - reikia cackintis).
Davai troshkinio recepta!!!! Kiek galiu laukt?))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.03 12:02

Parašyk į guglį "receptai", tada išmes daug kulinarinių puslapių.

Su mėsa mažiau vargo: pamušei, pamarinavai ir kepi.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė evilmoon » 2008.04.03 12:29

Ash tu receptu ir taip zhinau). Mislijau koky turi"navarotliva"))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.03 12:34

Skaniai moku tik paprastus daržovių troškinius ruošt.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė eating snow » 2008.04.03 17:56

Aš mintu pusfabrikačiais.Bet kada jei netingėsiu parašysiu savo firminio varškės pyrago receptą.
eating snow
 

Standartinė turmoil » 2008.04.03 21:17

As tai pasineses ant obuoliniu pyragu, tai va jei ner ka veikt, levas oras tai kepu pyraga, turiu pora magstamiausiu tai irgi jei kada netingesiu parasysiu...
turmoil
Dalyvis
 
Pranešimai: 111
Užsiregistravo: 2008.03.22 14:12

Standartinė laukinė daržinė » 2008.04.13 22:16

Prieš 1-2 metelius buvau 'užsikabliavus' skruzdėlynus gamint xD Tešla labai lengvai pasigamina (tik kiaušiniai ir miltai), bet kočiojimas ir kepimas daug laiko užima. Kepiau visiem, kol pabodo terliotis po pusdienį virtuvėj.
Dabar gaminu retai, bet reikalui esant galiu ir cepelinus,sriubą išvirt, kotletus, kepsnių iškept. Taip pat su malonumu naminę picą iškepu:} Pati nesu išranki maistui. Tačiau mėgstu salotas (ir gamint ir valgyt). Va vienų receptas: salotos lapai, mocarelos sūris, keptos vištienos krūtinėles gabaliukai, alyvuoges juodos, ananaso gabaliukai. Viska apšlakstyt citrinos sultimis:}
O dabar dažniausias maistas - jogurtas su avižom:D ir greita, ir skanu x}
laukinė daržinė
Naujokas
 
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2008.04.13 11:10
Miestas: Vilnius/Marijampolė

Standartinė Ignas » 2008.04.13 22:30

Hm, tikriausiai visi žinot old skūlinį tortą iš varškės, gaidelio sausainių, cukraus, grietinėlės ir razinų/riešutų? :D
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė Seadevil » 2008.04.14 08:52

Nu jei dar šokoladinį glaistą prirašytai, tai tadum žinau:D Absoliutus gėris, iki šiol skanesnio pyrago neužtikau.
ROFL ROFL OMG, I'VE BEEN PWND BY BFG!
Seadevil
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2257
Užsiregistravo: 2003.12.03 16:36

Standartinė theTruth » 2008.04.14 08:56

>Hm, tikriausiai visi žinot old skūlinį tortą iš varškės, gaidelio sausainių, cukraus, grietinėlės ir razinų/riešutų? :D

>Nu jei dar šokoladinį glaistą prirašytai, tai tadum žinau:D Absoliutus gėris, iki šiol skanesnio pyrago neužtikau.

Davai prateskit. :)
theTruth
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1935
Užsiregistravo: 2007.01.15 01:14

Standartinė Valentas » 2008.04.14 09:06

''Tame ir reikals...Jei nori kazhika skanaus ir malonaus skrandzhiui - reikia cackintis).
Davai troshkinio recepta!!!! Kiek galiu laukt?))).''

kokio nori?
Bella matribus detestata
Valentas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1155
Užsiregistravo: 2005.10.16 19:36
Miestas: vilnius/mazeikiai

Standartinė Ignas » 2008.04.14 09:08

Seadevil, tai galima pagal skonį daryt. Man tai šokoladas gadina viską, tai aš jamu grietinėlę :P.
TheTruth, negi nežinai? :D
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė evilmoon » 2008.04.14 09:09

Aikit nx!!! Mesa reikia est, o ne tortukus ir pyragiukus!!! SATAN
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė Seadevil » 2008.04.14 09:12

Po mėsos ir tortukai su pyragiukais gerai "eina":D
ROFL ROFL OMG, I'VE BEEN PWND BY BFG!
Seadevil
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2257
Užsiregistravo: 2003.12.03 16:36

Grįžti į KITAS MENAS