-Giedrė- » 2008.04.01 12:59
"Mano firminis yra Pozharskio kepsnys"
Ne joks jis tau nefirminis! Pati taip darau, kai patingiu. O kai netingiu, lengvai pamuštą vištieną apdedu smulkintu česnaku, prieskoniais, majonezu aptepu, pamarinuoju taip kelias h. Tada į džiūvėsėlius, į plaktą kiaušą, vėl į džiūvėsėlius ir kept.
" reik imt vieną galvą, ale gerą - lašišos, va tada būn skani žuvienė"
Ką tik kapojau žuvienę iš upėtakio - irgi lašišinis(rimi galima nusipirkt žuvų gabalų sriubai: mėsos ten mažai, daugiau kaulų ir skūrų). Mėsą išvirus nukrapštai, susmulkini ir sumeti atgal į sriubą. Iš galvos nelabai ką iškrapštysi.
"o kodel galvas?"<...> "nes jų niekaip kitaip nepanaudosi"
Ir dar dėl to, kad galima po to dėt į šaldytuvą ir pasidarys žuvies drebučiai, nes ten kaulo daug.