Kulinarija

Kinas, literatūra, teatras ir kitas dvasinis penas

Moderatorius: Moder

Standartinė ` » 2008.05.09 12:00

...
Paskutinį kartą redagavo ` 2008.05.31 14:26. Iš viso redaguota 1 kartą.
`
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2008.01.25 23:52

Standartinė Ignas » 2008.05.09 12:33

O aš vėl negaliu mest :/ - WTF.
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė ` » 2008.05.09 12:47

...
Paskutinį kartą redagavo ` 2008.05.31 14:23. Iš viso redaguota 1 kartą.
`
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2008.01.25 23:52

Standartinė evilmoon » 2008.05.09 16:52

Chia neblogas receptux - cigaretes))). Shiandie daugiau nieka ir nevartojau. O jei apie rukyma pradejot - 14 metu stazhas))). Pyzdec
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė Erškėta » 2008.05.18 19:09

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:20. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė Anallica » 2008.05.18 21:04

Kulinarija-menas?? :D:D:D:D
Na man mano keptos bulves su daaaug aliejaus ir krapais riebios kap bibys neatrodo meniskai... :D:D
Anallica
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 530
Užsiregistravo: 2007.12.15 17:35

Standartinė agnė. » 2008.05.18 21:06

švariai nuskust bulbę yra meeeenas
įrodymo nebuvimas nėra nebuvimo įrodymas!
agnė.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1802
Užsiregistravo: 2007.02.27 18:17

Standartinė teufel » 2008.05.18 21:28

"...bulves...riebios kap bibys"

Geras palyginimas :DD

Cia kazi, pagal skoniu panasuma ivertinta ar kaip? :D
teufel
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 374
Užsiregistravo: 2005.11.17 18:56
Miestas: Lietuvoj

Standartinė Ignas » 2008.05.18 23:34

:DDDD
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė alive » 2008.05.21 07:19

Salotos "Vezliukas":

Smulkiai supjaustyt rukyta vistos krutinele, virtus kiausinius(atskirai-balta ir geltona dali), svogunus, sutarkuoti nulupta obuoli ir suri, susmulkinti graikiskus riesutus. Salotas deti i dubeni sluoksniais, kiekviena sluoksni pertepant majonezu, sluoksniu eiliskumas:
1. Baltymai
2.Svogunai
3. Vistiena
4.Obuolys
5. Geltona kiausinio dalis
6. Surys
7. Graikiski riesutai (ant sio sluoksnio virsaus majonezo deti nereikia, galima pagrazinti petrazoles sakele).

Skanaus :P
alive
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2005.11.08 19:12
Miestas: Vilnius

Standartinė Erškėta » 2008.05.22 16:11

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:20. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė Pimpelšteinas » 2008.05.22 16:14

Keista iš tavęs tai girdėti, o kur koks nors konditerinis dalykas iš varškės???)) (no offence)

P.S.
Iš pradžių suvalgyčiau patį omletą, o po to obuolį \m/
"menas yra GAY ir tie kas jį mėgsta yra GAY" - Zombi
Pimpelšteinas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1238
Užsiregistravo: 2007.06.25 09:05
Miestas: Šėtoniškės

Standartinė Erškėta » 2008.05.22 16:21

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:20. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė Erškėta » 2008.05.22 16:43

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:19. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė evilmoon » 2008.05.22 17:34

Varshketa. Nunuodyt nori mumi?) Obuoliai ir kiaushai? Kazhkox Molotovo kokteilis gaujas.
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė zeeke » 2008.05.22 19:09

As ziauriai megstu krabu lazdeles,valgyti jas galiu visaip,vienas arba salotas su jomis.Bet labiausiai man patinka su makaronais.Pasidarau padaza su krabu lazdelem ir uzpilu ant makaronu
Labai paprasta ir greita, uztrunka tiek laiko kol isverda makaronai :)
Uzsikaiciu makaronus,tada keptuvej ant sviesto ( galima ir aliejaus ) pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna,apkepinu ji,kaip pagelsta sudedu pjaustytas krabu lazdeles,viska apkepu kokia 5 min.,tada ipilu pieno,ir idedu kelis saukstus greitines,kad butu tikrsciau,anksciau gamindavau is greitineles,bet man per riebu...,tada priberiu prieskokiu ( vegetos,pipiru,dziovintu darzoviu ) dar viska truputi patroskinu apie 5 min, ir viskas,kai isverda makaronai uzpilu ant ju ir valgau... man taip labai skanu
Tiesa,makaronai tinka bet kokie,bet as dazniausiai gaminu su tokias susuktais arba kaspineliais ( Italpasta )
Girls have an unfair advantage over men: if they can't get what they want by being smart, they can get it by being dumb.
zeeke
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 669
Užsiregistravo: 2006.11.09 18:14
Miestas: Klaipeda

Standartinė ponia » 2008.05.22 19:24

Krablazdes gerai gaunasi apvyniavus saldyta sluoksniuota tesla. Plonom juostelem apsuki ir kepi orkaitej. Prie alaus, pavyzdziui, kai zuves ner.
ponia
Dalyvis
 
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2008.04.21 07:29
Miestas: Vilnius

Standartinė teufel » 2008.05.22 19:56

Reiškias teip.
Pajimi žirnių, išmirkini, dedi druskos, verdi. Virdamas pakepini spirgius (galima su svogūnioku), žirnius nusunki, ant viršaus eina spirgiai, užvarai dar pipirų ir liuks, naudoji su alu.
"Viskas ko galima palinketi tai mergaitei - truputis nelaimiu"
teufel
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 374
Užsiregistravo: 2005.11.17 18:56
Miestas: Lietuvoj

Standartinė Erškėta » 2008.05.23 04:04

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:19. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė evilmoon » 2008.05.23 07:18

Maistas juru kiaulinams? ORIGINALNO))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė alive » 2008.05.23 08:08

Suktinukai prie alaus :)

1 pak. vistienos file, 150 gr. fermentinio surio, prieskoniu, druskos, truputi miltu.


Vistienos file supjaustyti juostelem. Kiekviena juostele is abieju pusiu pasudyti, apibarstyti juodais maltais pipirais arba prieskoniais. Suri smulkiai sutarkuoti, uzdeti ant kiekvienos surio, paskirstyti ji po visa juosteles ilgi. Suvinioti suktinukus, apibarstyti miltais ir apkepti keptuveje apie 4-5 min. Kad suktinukai neissisuktu, juos galima sutvirtinti mediniais smiegtukais :)

Prie alaus - liuks :)
alive
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2005.11.08 19:12
Miestas: Vilnius

Standartinė speigas » 2008.05.23 12:55

alive, atkreipk dėmesį į datą:
Parašyta: 2008.04.14 16:40

Na, o aš prie alaus megstu štai ką:
Imam vištienos krūtinėlę perpjaunam išilgai juostelėm, išbarstom vištienos arba kepsnių prieskoniais ir paliekam. Tada imam kiaulienos kumpį, pievagrybių, fermentinio sūrio, Viska susmulkiname kubeliais, dar galima ir papriką dėti.Tada ant to mišinio pipirų ir druskos pagal skonį.Mišinį išmaišome ir dedame ant krūtinėles griežinėlių, kuriuos susukame ir persmeigiame dantų krapštuku, kad neišsivyniotų. Imame skardą išklojame folija, sudedame susuktus griežinėlius ir kepame apie val 220 C temperatūroje. Pateikti geriausia su virtais ryžiais, bet tiks ir keptos arba virtos bulvės. Na, ir dražovių pagal skonį.
speigas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 4147
Užsiregistravo: 2003.05.19 14:05
Miestas: Vilnius

Standartinė alive » 2008.05.23 13:42

Kad nemaciau :) o recepta nesenai pati atradau, tad negelejau nepasidalint :)
alive
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 481
Užsiregistravo: 2005.11.08 19:12
Miestas: Vilnius

Standartinė Erškėta » 2008.05.25 00:25

...
Paskutinį kartą redagavo Erškėta 2008.09.09 16:19. Iš viso redaguota 1 kartą.
Erškėta
Dalyvis
 
Pranešimai: 283
Užsiregistravo: 2008.05.11 14:17

Standartinė grama0 » 2008.05.26 19:26

kepti kolbunai;P
grama0
Dalyvis
 
Pranešimai: 35
Užsiregistravo: 2007.11.30 22:57

Standartinė Pikta močia » 2008.05.27 14:05

Mne tože koldūnov, a vediem nie nado.
Pikta močia
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1728
Užsiregistravo: 2007.10.27 14:22

Standartinė ponia » 2008.05.27 20:33

a volshebnikov nexotite?
:)
Tada man du zhemaichius ir peili...
(Chia prashymas valgykloj)
ponia
Dalyvis
 
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2008.04.21 07:29
Miestas: Vilnius

Standartinė teufel » 2008.06.15 10:10

"Viskas ko galima palinketi tai mergaitei - truputis nelaimiu"
teufel
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 374
Užsiregistravo: 2005.11.17 18:56
Miestas: Lietuvoj

Standartinė Giefa » 2010.01.01 00:26

Gal yra žmonių, kurie yra gaminę midijas?
Giefa
Dalyvis
 
Pranešimai: 197
Užsiregistravo: 2008.02.04 14:35

Standartinė Spiritual Healing » 2010.01.05 15:34

nea midiju negaminu ir receptu nezinau, deja ... gal kiti zinos ir parasys.

as noreciau paklausti - ar yra ferrmoje dzukiskos (ar kokios kitoniskos) kraujo sriubos megeju? Dzuku kraste si kraujasriube vadinama "juka". Gaila tikslaus recepto mintinai nepamenu, ... esu ragaves tiek seneles (mociutes), tiek motinos gaminta, studiju laikais pora kartu esu bandes ir pats (bendrabutyje :)))) - gavosi neblogai, svarbu ideti visa savo dusia ir gaminti su meile ... koki nors specialu uzkeikima ar poteri sukalbeti nebutina. Valgiau jau senokai - nes tam reikia sviezio kraujo, reiskia - laiku buti ten, kur skerdiama kiaule ... Zodziu gamybos esme mazdaug tokia: reikia kokio litro sviezio kiaules kraujo. ikaitiname keptuve, ipilame maza laseli aliejaus (tik laseli), pilame krauja ir kepame. Kraujas turetu palengva kreseti - maisom ... vel pamaisom... dar pamaisom ... kraujas sukresa i ivairaus dydzio gumulelius (juos susismulkiname iki norimo dydzio - kaip kam graziau atrodo), man labiausiai patinka nedideli (lazdyno riesuto dydzio) gabaliukai, dideli gabalai - nepatogu valgyt, per smulkiai irgi nepatinka - kaip kokios kruopos gaunasi - nelygis :))) tada tuos kresuliukus - ala trintukus supilame i puoda su ... berots sultiniu (kas liko nuo kokio kaulo su mesa (butinai tik kiaules) virimo) ... i ta sultini butinai reikia prideti dziovintu obuoliuku ir kriausiu (taipogi dziovintu) ... ir dar KAZKO (???!!!) ko deja nepamenu ... verdame kaip paprasta sriuba ... druska , pipirai .. vo - prisiminiau - butinai reikia lauro lapu ir ipilti truputi acto (gal koki sauksta ar du - ziureti pagal skoni) ... sriuba turi buti juodos spalvos ir skonis - vyraujantis saldziarugstis (matonai del acto ir dziovintu vaisiu) .... valgoma butinai tik su bulvemis, kurios virtos nenuluptos arba su lupyna iskeptos orkaiteje (mazdaug tokios kaip kepama lauze:) Skaniausia sriuba buna kai valgoma jau pakartotinai pasildzius. Pasaka ne skonis, kas nebandet - rekomenduoju.

Jeigu ka sudomino ir bus pageidavimu - galesiu paieskoti ir atrasti tikra, smulku ir detalu gaminimo recepta :)
Jei kas zinot kitoki kraujo sriubos recepta - rasykit, butu idomu :)

O is dzukisku patiekalu - pamenu buvo pasakisko skonio dzukiskos bandos (kaip koks kugelis ar bulviniai blynai), keptos kaimiskoje krosnyje (ir tik krosnyje) ant dziovintu kopustu lapu bei patiektos su kazkokiu padazu (nepamenu kokiu - tas buvo seniai) ... zodziu gurmaniska
Spiritual Healing
Dalyvis
 
Pranešimai: 211
Užsiregistravo: 2007.05.17 09:40
Miestas: VLN

Grįžti į KITAS MENAS