misido » 2008.04.03 10:44
Kai norisi valgyt, o nieko nėra, tada darausi makaronus su sojos faršu (nes ir makaronų, ir sojos beveik visuomet turiu kur užkišus namies).
Tagi.
Vandenyje ištirpinam keletą sultinio gabalėlių (dažniausiai renkuosi vištienos sultinį), įberiam sojos faršo (aš dedu apie trečdalį pakelio, galima ir daugiau. Priklausomai nuo makaronų ir valgytojų kiekio), tada prieskonių. O čia tai jau galima pasitelkti savo fantaziją, eksperimentuoti arba tiesiog dėti tai, kas yra. Tinka viskas ;} Dažniausiai naudoju vištienos prieskonius, karį, baltuosius pipirus, sojos padažą. Nors ant faršo pakelio rašo, kad užtenka viską pavirt truputį ir palaikyt 10-15min, bet jeigu norit, kad soja būtų skanesnė, reikia dėti daug daug prieskonių ir palaikyt ilgėliau. Bent pusvalandį.
Kai soja paruošta, galime pradėti virti makaronus. Aš naudoju spagečius, tačiau tinka ir kitokie.
Kol makaronai verda, grįžtam prie sojos.
Keptuvėj pakepinam pakankamai smulkiai supjaustytą svogūną. Jei yra laiko ir noro terliojimuisi, galima smulkiai supjaustyti porą-trejetą pomidorų, suversti ant svogūniukų, įpilti porą šaukštų sultinio ar vandens ir palaukti, kolei jie ištiš ir pasidarys vientisa masė. bet viso šito proceso galima ir nedaryti, o pakeisti tai pomidorų padažu (nors su pomidorais skaniau). žodžiu. Ant svogūnų suverčiam soją, gerai pakepinam, kad likęs vandenukas išgaruotų. Tada ant višaus verčiam makaronus, išmaišom viską. Galima užbarstyti sūrio.
Svarbiausia čia negailėti prieskonių. ir bus laaabai skanu.
Dar iš sojų galima pagamint labai skanius kepsnelius su sūriu ir grybukais.
Išmirkom sojos faršą, kaip anksčiau minėta. Tik vietoj vištienos sultinio siūlyčiau imti jautienos. Ir vieto jvištienos prieskonių - prieskonius kepsniams.
Nusunkę į faršą įmaišom kiaušinį, krakmolo ir delnais formuojam tokius blynukus. Juos apvoliojam kiaušinio plakinyje, džiūvėsiuose ir kepam keptuvėj iš abiejų pusių.
Kai kepsniukai paruošti, keptuvėj ištirpinam sviestą, pakepinam svogūną, supjaustytus pievagrybius, tuomet dedam porą šaukštų grietinės, kad gautųsi padažas.
Kepsniukus sudedam į kepimo skardą, ant viršaus pakankamai storu sluoksniu dedam pasigamintą padažą su grybukais, ant viršaus užbarstome sūrio. Kepame apie 10min, kol sūris išsilydo.
Valgyti su bulvėmis ir daržovių salotomis.
nu va, šiam kartui tiek.
Kažkaip abejoju, ar atsiras čia daug sojų valgytojų, nu bet ;}