Kraujo sriuba laikoma suvalkietišku patiekalu.
Pats neragavau, bet žinau kas daro. Dar Suvalkijoj kiaulių skerdikai su pasigardžiavimu maukdavo šviežią kiaulės kraują. Sakydavo, kad l skanu, bet visvien nesusigundžiau :)
Dzūkiškos bandos receptai:
Reikia: 10-15 didelių bulvių, druskos, džiovintų kopūstlapių, miltų (jei reikia - tešlai).
Bulves sutarkuojame ir, padėjusios pakreiptą indą su tarke, palaukiame, kol nusistos krakmolas.Tada nupilame skystį, tešlą pasūdome ir gerai išmaišome.Jei perdaug slysta -pridedame miltų ir vėl gerai išmaišome.Paruoštą tešlą krečiame ant išdžiovinto kopūstlapio ir greitai pašauname į orkaitę. Iškepusios bandos gražiai pagelsta ir lengvai nusiima nuo lapo.
# Išimtas iš orkaitės bandas supiaustome, sudedame į indą, užpilame grietinės ir spirgučių padažu ir, gerai uždengusios, palaikome dar truputį orkaitėje.
Arba
Reikalingi produktai:
bulviu; virtu bulviu; prieskoniu; kopustu lapu (apatiniu,kur nenaudojame dazniausiai maistui)
Nuskutam bulves ir sutarkuojame.Dali bulviu isverdame ir sugrude sumaisome su bulviu tarkiais.Dedame prieskoniu.I skarda klojame kopusto lapus.Ant ju pilame mase ir kepame orkaiteje.Iskepusia banda isverciame,lengvai nuimame kopusto lapus ir susipjauste valgome su spirguciais.
Arba:
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/dzuk ... andos.html