Kulinarija

Kinas, literatūra, teatras ir kitas dvasinis penas

Moderatorius: Moder

Standartinė theTruth » 2008.04.14 09:14

Na atsimenu, kad valgydavau, bet recepto nežinau tad abu pasisakykit kaip gaminat.
theTruth
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1935
Užsiregistravo: 2007.01.15 01:14

Standartinė evilmoon » 2008.04.14 09:16

"" Po mėsos ir tortukai su pyragiukais gerai "eina":D""
Nekenchiu saldumynu. SATAN
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė Ignas » 2008.04.14 09:43

Jauniems žmonėms patinka saldumynai :P, bo auga dar.
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė laukinė daržinė » 2008.04.14 11:51

Na...pavyzdziui, as nesu sena, bet labai NEmegstu saldumynu:D
Is something wrong with me? x{
:D
laukinė daržinė
Naujokas
 
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2008.04.13 11:10
Miestas: Vilnius/Marijampolė

Standartinė Ignas » 2008.04.14 11:55

Čia jau oftopas :P.
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė laukinė daržinė » 2008.04.14 12:21

Ištaisysim šita klaidą:D
Galit pamėginti šparagines pupeles ar šiaip kitas daržoves su kuskuso kruopom pakept. Skanu:}
laukinė daržinė
Naujokas
 
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2008.04.13 11:10
Miestas: Vilnius/Marijampolė

Standartinė Pradas » 2008.04.14 12:45

Nu ką oras atšilo , nugrandžiau rūdis nuo šašlikinės, ir pakepiau jau šonkauliukų, šašlikų vištienos sparnelių , liko kepsniukai ir dešrelės ;] 5 savaitgaliniai vasaros patiekalai, + alus , nžn kaip jums bet man, kai pats stovi prie šašlikimės, prasmirsti dūmais ir ranką nusidegini ar , bent pirštą , plaukus apsvyli...
tas šašlykas, ar šonkauliukas būna toks skanus ir mielas pilvui , kad nx nebereik nei jokių troškinių, nei torkų nei varškių ;]
Pradas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 877
Užsiregistravo: 2006.01.29 12:58
Miestas: Klaipėda

Standartinė speigas » 2008.04.14 15:40

Sojos faršas stovi pusę metų pas mane,reik išbandyt Avan receptą :)

Na, o aš prie alaus megstu štai ką:
Imam vištienos krūtinėlę perpjaunam išilgai juostelėm, išbarstom vištienos arba kepsnių prieskoniais ir paliekam. Tada imam kiaulienos kumpį, pievagrybių, fermentinio sūrio, Viska susmulkiname kubeliais, dar galima ir papriką dėti.Tada ant to mišinio pipirų ir druskos pagal skonį.Mišinį išmaišome ir dedame ant krūtinėles griežinėlių, kuriuos susukame ir persmeigiame dantų krapštuku, kad neišsivyniotų. Imame skardą išklojame folija, sudedame susuktus giržinėlius ir kepame apie val 220 C temperatūroje. Pateikti geriausia su virtais ryžiais, bet tiks ir keptos arba virtos bulvės. Na, ir dražovių pagal skonį.

Paprastas bet skanus patiekalas:
Tarkim dvi dielės raudonos parikos, nupjaunam viršų ir išskobiam vidų.
Tada išverdam ryžių. Imame faršą, pakepinam su svogūnu, nepamirštam prieskonių. iškeptą faršą sumaišom su ryžiais ir tą masę sukemšam į paprikas. Dedam į orkaitę ir kepam, kad vos vos suminkštėtų paprika. maždaug pusvalandį (200 C temp). išimam ir užpialm kečupu arba kitu jums patinkančiu padažu ir ryjam.
speigas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 4147
Užsiregistravo: 2003.05.19 14:05
Miestas: Vilnius

Standartinė ` » 2008.04.14 22:38

...
Paskutinį kartą redagavo ` 2008.05.31 17:42. Iš viso redaguota 1 kartą.
`
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2008.01.25 23:52

Standartinė evilmoon » 2008.04.14 22:59

Net su kiaushais?)))
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė ` » 2008.04.14 23:00

...
Paskutinį kartą redagavo ` 2008.05.31 17:39. Iš viso redaguota 1 kartą.
`
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2008.01.25 23:52

Standartinė night_prowler » 2008.04.15 14:23

ka galima paruosti labai pigiai ir skaniai?
night_prowler
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1182
Užsiregistravo: 2007.09.06 10:34
Miestas: Kaunas

Standartinė speigas » 2008.04.15 14:58

kas vienam skanu,tas kitam gali būti šlykštu.
Pvz aš valgyčiau ir grikių košę su trupučiu druskos bei sviesto.
Kiti nusiperka tų sriubos pakelių ir prikerta su balta duona.
Keptos bulvės juk taip pat pigu ir skanu.
speigas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 4147
Užsiregistravo: 2003.05.19 14:05
Miestas: Vilnius

Standartinė -Giedrė- » 2008.04.15 15:03

"ka galima paruosti labai pigiai ir skaniai?"

Cepelinus, jei labai neskubi.
-Giedrė-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 802
Užsiregistravo: 2005.10.01 12:54

Standartinė Ignas » 2008.04.15 15:57

Žodžiu, ką tik atradau vasaros maistą. Nusiperki 3 agurkus, 2 pomidorus ir kefyro. Agurkus su pomidorais supjaustai ir sumeti į bliūdą, užpili kefyru ir vuolia. Beveik šaltibarsčiai. Dar su duona užsikandu...
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė evilmoon » 2008.04.15 17:14

Tfu(. Kitaip reikia daryt - prie visko ishvardinto pridet burokeliu ir shlapios deshros. Vaizdas kraupokas, bet skonis pizdauskinis(gal, kad alkanas buvau?). Mus tokia nereali storulka Kaliningrade aptarnaudavo. Viskas budavo skanu. Ishskyrus avizhine koshe. Blergh((.
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė Ignas » 2008.04.15 17:16

Kefyras su dešra? TAIGI AJOMAJO KAIP PRATRIESI :/. Nu tai aš čia paprastesnį it greitesnį bei ne ką mažiau skanų variantą pakuždėjau :P.
"SENAS PIRDA, IR VĖL MIEGI?!"
Ignas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2353
Užsiregistravo: 2004.02.23 23:06
Miestas: Velnius

Standartinė evilmoon » 2008.04.15 17:24

Nixuja. Kai pamaishiau su shaukshtu bliuda, pakraupau. Ale buva skanu pzdc. Su bulbem aishku). Xolodnyj rossyiskij borsch)).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė night_prowler » 2008.04.15 17:58

bl*t as toks virejas, kad toooookius cepelinus padaryciau... o tas su kefyru ir darzovem hm... manau but geriau jei agurkus ir pomidorus ismaisytum aliejuje, o kefyru uzgertum. arba dar geriau - pasukom. mmm dievinu pasukas.
night_prowler
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1182
Užsiregistravo: 2007.09.06 10:34
Miestas: Kaunas

Standartinė evilmoon » 2008.04.15 18:04

Va chia, tai trydanskis garantuotas))))))).
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė night_prowler » 2008.04.15 18:08

tai kad cia nelabai yra nuo ko triest
night_prowler
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1182
Užsiregistravo: 2007.09.06 10:34
Miestas: Kaunas

Standartinė evilmoon » 2008.04.15 18:18

Kefyras+ aliejus? Pizda visishka.
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė night_prowler » 2008.04.15 18:27

nu gali but
night_prowler
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1182
Užsiregistravo: 2007.09.06 10:34
Miestas: Kaunas

Standartinė speigas » 2008.04.15 21:40

vietoj šlapkės siūlau kiaušinį virtą ir bus tikri šaltibarščiai :)
speigas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 4147
Užsiregistravo: 2003.05.19 14:05
Miestas: Vilnius

Standartinė evilmoon » 2008.04.15 22:21

Kiaushas lyg buvo(nebepamenu). Bet pats sriubikes vaizdelis atrode kraupiai))). Ale skanu. Dar storulka ukrainietishkus barshchius darydavo. Super! Aishku ne tie, kaip Ukrainoj...bet...)
You spin me right round baby, right round, like a record baby...
evilmoon
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 6771
Užsiregistravo: 2005.04.19 15:16
Miestas: Vilnius

Standartinė Ugtum » 2008.04.16 15:23

Kažkas čia kalbėjo apie jautieną. Na, tikrai menas ją pagaminti, tuolab, kad mūsuos praktiškai neįmanoma nusipirkti jauno jautuko mėsos(ne veršiuko, o jautuko), VISUR nusenusių karvių mėsa.Tai kartą tėvas užtiko šonkaulių jautienos. Marinavome parą, kepėme kepimo rankovėje(joje kepant viskas būna sultinga ir minkšta), bet visvien buvo kieta karviena. Tai sumąsčiau jau apkeptą mėsytę troškinti greitpuodyje mažame kiekyje vandens. Nu, žinot, skonis tai pasakiškas. Dabar visada šonkaulius(jautienos, o ne kiaulienos, kiauliena ir taip puikiai rankovėje iškepa)pamarinavusi pakepu kiek keptuvėje, kad apskrustų ir tada dedu pusvalandžiui į greitpuodį. Skonis super.
Dar prieš kelias dienas www.supermama.lt radau lazanijos receptą. Na, ne mano kūryba, bet parašysiu. Labai skanu buvo, net man netikėta. Šeimyna taip kirto, kad ausys raitėsi. O kas svarbiausia - žiauriai paprasta. Tinginiams(kaip man, ypač grįžus vėlai iš darbo) yra idealu. Tai va: Lazanija
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),300 g. Parmezano sūrio;

Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300-500 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 4-5 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui: 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.

Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.

Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Kadangi aš lazanijos lakštų neturėjau, o parduotuvėn labai tingėjau eiti, tai naudojau tokius diiidelius makaronus(kaip krieuklės), tai visai tiko.
Ugtum
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 493
Užsiregistravo: 2007.10.22 19:18
Miestas: Klaipėda ir Telšiai

Standartinė Ugtum » 2008.04.16 15:27

Aišku, kokia gurmaniška virtuvė gal yra menas. Bet kodėl prie temų grupės "Kitas menas" yra ši tema? Juk visi rašo tokius proziškus ir kasdieninius receptus. Išskyrus kažkieno parašytas sraigių receptas. Bandžiau aš tas sraiges daryti. Miltuose gyveno jos man savaitę, kad išsišiktų, bet visivne buvo gličios(net rankas vos nusiploviau) ir... gyvos. Vein žo - šlykštu. Vargau vargau aš su jomis ir... išmečiau išvirusi. Šlykštu pasidarė. Pagalvojau, kad tai - ne man. Geriau bulvių išsikepsiu, tingiu terliotis, o sraigių eisiu valgyti į restoraną ar svečius. Vat.
Ugtum
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 493
Užsiregistravo: 2007.10.22 19:18
Miestas: Klaipėda ir Telšiai

Standartinė night_prowler » 2008.04.16 18:09

pagailek vargsiu sraigiu, sadiste tu...
night_prowler
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1182
Užsiregistravo: 2007.09.06 10:34
Miestas: Kaunas

Standartinė St.Anger » 2008.04.16 18:20

Sraigės gerai. IR skonis kaip grybų.
St.Anger
Dalyvis
 
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2007.12.01 19:02

Standartinė Ugtum » 2008.04.16 18:22

Patikėk, kai jas dar gyvas darinėjau, jaučiausi tikrai sadistė. Daugiau to patirti nenoriu. Bet, va, man žuvį darinėti patinka. Kaifas. Beveik hobis. Arba iškrypimas.
Ugtum
Aktyvus dalyvis
 
Pranešimai: 493
Užsiregistravo: 2007.10.22 19:18
Miestas: Klaipėda ir Telšiai

Grįžti į KITAS MENAS