Ugtum » 2008.04.17 14:36
Va, radau tau metaliovą karpį su alumi :D
Pabandyk ir parašyk ar geras gavosi. Pasidarysu kai pagausiu :P
Su alumi keptas karpis
1 karpis
1 stiklinė alaus
50 g sviesto
2 morkos
1 poras
1 alyva
keli gabaliukai paprikų
1 citrina
krapai
Marinatui: 1 citrinos sultys
0,5 stiklinės vyno acto
1 stiklinė vandens
druska, pipirai
gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
Karpį gerai išplauname, jo šonus įpjauname peiliu, pasūdome ir užpilame marinatu. Marinatui sumaišome visas nurodytas sudedamąsias dalis. Marinuojame per naktį.
Indą, kuriame keps karpis, išklojame supjaustytomis morkomis, porais ir paprikų gabalėliais. Įdedame karpį ir užpilame jį alumi bei 1 stikline marinato. Ant žuvies uždedame sviesto ir įstatome indą į orkaitę. Kepdami nuolat palaistome žuvį skardoje esančiu skysčiu. Kepame apie 1 val. Iškepusį karpį papuošiame citrinos griežinėliais, susmulkintais krapais, porais. Į akį įdedame alyvos puselę. Patiekiame karštą.
Paskutinį kartą redagavo
Ugtum 2008.04.17 16:20. Iš viso redaguota 1 kartą.