Ka dabar valgote ?

Kasdieniniai plepalai įvairiomis temomis

Moderatorius: Moder

Standartinė Marcinkevicius » 2010.04.16 19:42

marinuoti grybai, pomidorai, agurkai, mesa, silke ir tt. Visks kietai.
Marcinkevicius
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 2009.03.12 05:30

Standartinė D. » 2010.04.16 19:48

Patisonai, cukinijos, paprikos, kalafiorai, morkos, česnakai?
Kai mama, mano vaikystėj kišo viską, ką užaugindavo darže, į stiklainius žiemai, tai man dabar visas tas fuuu. :(
Pripažįstu raugintus agurkus ir kopūstus, marinuotus agurkus ir burokėlius. O visa kita geriau jau šviežia.
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė Marcinkevicius » 2010.04.16 19:50

Viska, ka tik isvardijai, taipogi edu apsilaizydamas. Tik va, kad nebedaug ko gaut siuo metu ain.
Marcinkevicius
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 2009.03.12 05:30

Standartinė D. » 2010.04.16 19:53

Jo, reikia daržą ir gerą virėją turėt, kad galėtum valgyt visą tą :)
O konservuotą mėsą man šiuo metu gana dažnai tenka valgyt. Šaldytuvo neturiu, o balkone laikyt jau irgi nebegaliu. :(
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė Marcinkevicius » 2010.04.16 20:33

O konservuotą mėsą man šiuo metu gana dažnai tenka valgyt.

Skamba, lyg konservuota mesa lygintum su naminiais konservais.
Marcinkevicius
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 506
Užsiregistravo: 2009.03.12 05:30

Standartinė D. » 2010.04.16 20:41

Nea, konservuotą mėsą lyginu su šviežiai gaminta, ir pastaroji yra daug geriau.
O šiaip, tai mėsos namie užsikonservuot irgi galima, tik mažai kam skanu tokios tušonkės :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.16 21:03

Nori šaldytuvo? Vasarą aš juo nesinaudosiu :)
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė swarcas » 2010.04.16 21:13

Kumpukas ir Alutis mmm bei grajina be valgant Running Wild
swarcas
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1218
Užsiregistravo: 2009.11.29 19:57
Miestas: Alytus

Standartinė rebel- » 2010.04.16 21:25

Išmirkytų kruopų mišinį su iš valgyklos nugvelbtu pienu-- raw food ftw!
rebel-
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 2694
Užsiregistravo: 2006.06.12 12:52
Miestas: Vilnius

Standartinė D. » 2010.04.16 22:12

A.
Vasarą greičiausiai ir man nebereikės. Jeigu susirasiu kaip nors darbą ir butą... O jeigu nerasiu, ir grįšiu pas mamą - visvien nereikės, ten stovi už mano pinigus pirktas. :)))

Obuolį valgau, vot! :]
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.16 22:24

O aš du saldainius. Prlp.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.16 22:27

Bonbonkes? :o)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.16 22:28

Ne, tokie pusapvaliai trikampiukai šokoladinai žaliam popierėlį. ARFA vadinas, ar kaip ten :)
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.16 23:21

Mat kaip :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:02

Pasidariau ir sunaikinau troškintas bulbes su šampinjonais su dauuug kario ir svogūno baltam padaže. Niam!
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:08

Eisiu va dabar makaronų su konservuota kiauliena ir sūriu gamint. :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:09

Konservuota kiauliena. Yak!! ;\
Vakare kepsiu geltoną varškės pyragą. Bus miau!
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:15

Nu kasdien pora kartų į parduotuvę eit tingiu, o pašvinkusios valgyt irgi nesinori, tai tenka ko nors imtis... :/ Šiaip gerai paruošta - dar pusė velnio būna.
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:16

Aš tau rekomenduočiau pradėti valgyti sojas. Geras dalykas. Ir paruošt nėra taip sunku (maždaug kaip grybus: morkos, svogūnai, miltai, pienas ir tt...). Sotu, neapsunkina skrandžio.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:20

O pats ar mėsą iškeistum į sojas? :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:21

Konservuotą mėsą į sojas? Drąsiai.
Šviežą mėsą? Nė velnio. Laukiu, kol kaime užaugs paršiukai ir gausiu kumpio, lašinių, karbonadų, faršo. Prlp.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:25

O mano atsakymas toks: konservuota mėsa visvien yra mėsa (aišku reikia pasiskaityt etiketėj kiek ten tos mėsos yra, prieš perkant), soja, kad ir kaip ją paruoštum, yra genetiškai modifikuotas augalas. :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:27

Iš konservuotų ką galiu valgyt - nebent jautieną. Kiek teko skaityti etiketes, tenais procentaliai daugiausia mėsos ir mažiausiai konservantų visokių.
O šiaip, kuo toliau, tuo labiau pamėgau grybus. Vis dažniau ir dažniau valgyt juos pradėjau.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:32

:))))
Kai paskutinį kartą pirkau "konservuotą jautieną", ir tingėjau skaityt etiketę, o gaminant perskaičiau, ten buvo 20 % jautienos, 30 % kiaulienos, dar kažkiek sojos, vanduo, prieskoniai ir kt ;)
O va ką dabar valgau - parašyta 80 % kiaulienos, vanduo ir prieskoniai. :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:35

Tai kažką netaip pirkai :)
Konservuotos kiaulienos vapšie negaliu valgyt. O kai gamini iš jos ką nors tai ir smirda dar.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė alkofrontas » 2010.04.17 17:37

saltibarscius lapnoju ;D
Šilta degtinė? 7h iš ryto? Iš muilinės? Žinoma gersiu!
alkofrontas
Dalyvis
 
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2006.08.21 20:59
Miestas: Vilnius

Standartinė D. » 2010.04.17 17:41

Jo, smirdi ana kaitinama. :(
Ale tam kvapui numušt reikia česnako skiltelę įpjaustyt. Man dar veršienos faršas baisiai dvokia kaitinamas, tai irgi česnakas padeda. :)

Skanaus valgančiam! ;)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:44

Vakar porą litrų šaltibarščių iškapanojau :D
---
Faršą tai paruošt reikia - svogūną įpjaustyt, kiaušinį įmušt, pipirų daug, nu ir česnako :)
Kartais, taupant mėsą, galima virtų ryžių šiek tiek įmaišyt.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Standartinė D. » 2010.04.17 17:47

Jei čia kotletam, tai taip, o mėsos apkepui, ar košei su kokiom kruopom ar makaronais, kiaušinių nereikia, jie mėsą sulipina. :)
D.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008.07.13 11:37

Standartinė A. » 2010.04.17 17:48

Mėsos pyragą kada bandei daryt?
Su makaronais - tai aš verdu mėsą kartu su makaronais. Kai išverda, prieskonių privarau, pašutinu dar ir valgau.
A.
Forumo aktyvistas
 
Pranešimai: 1473
Užsiregistravo: 2006.08.29 16:35

Grįžti į PLEPALAI