šašas » 2009.07.18 11:32
''(...)Beje, cekiskas alus man nepatiko... Aisku, jo rusiu yra begalybe, bet jie visi pasizymi kazkokiu prieskoniu arba buna per kartus(...)'' o vat man būtent šis prieskonis ir patinka, gerdamas Chodovarą jo labai tikėjaus, bet... Tiesą sankant, nelabai jis nuo leituviškų alų skirias.
"Bilndos". Blind pasidarysi'', vat ko jau ko, o Blindos tai nepernešu. 7-8lt už 2,3l visiško šūdo. Jis tiesiog negeriamas, jau mieliau renkuos kioske Penktą (Rinkuškiai berods, 5lt, 5laipsniai, švelnus, neblogo skonio), Rinkuškių Port pirmai patiko, bet po kelių dienų degustacijos, išgėrus pusę bambalio, burnoj mėsos skonis jautės. Dabar geriu Port Night, tas beveik laipsniu silpnesnis, litu brangesnis, bet tamsus, sodresnis ir šiaip naujovė.
''Norfoje galima rasti tikrai gero alaus: Amsterdam 11.6 %'' man jis visiškai nepatiko. Toks jausmas kaip įsipilt į alų spirito ir gert.
''(...)ir tornada(...)'' skanus tornado visai ir bambalas kioske tik 4,80 :D
Švyturio ''Baltijos'' anksčiau dažnai gerdavau Antruose namuose, labai skanus būdavo, toks sodrus, kertantis gan, dabar visai nebežavi, nebent ''Baltas'', tas vis dar kažkuo savitas. Volfo engelmano nei tamsus nei šviesus nepatiko. Šviesus išvis kažkoks rūgštus ir negeriamas. Pasiilgau žigulinio... Turbūt skaniausi alūs, lietuviški, tai būtų Gubernijos ''LEDO'', Bear Beer kažkada 7,5 labai skaniai lindo, Biržų ''Radvilų''. Taurai, Švyturiai - prieš ~3metus, tik rpadėjus domėtis alaus horizontų platybėmis, LABAI skanūs buvo, tiesa, tikrai nežinau, koks jų skonis buvo prieš 6 ar 7 metus, bet per 3 tikrai suprastėjo, ypač Original ir tas raudonas švyturio. O Extros niekad per daug nemėgau, nors turiu pažymėti, jog jis turi kažką panašaus į čekiško ir slovakiško alaus prieskonį, bent nežymią užuominą. Bet tas gazas, tas gazas! Kažką panašaus ir Forto ''Tradicinį'' gerdamas pastebėjau. O anksčiau taip mėgtas Forto ''Šviesusis'' dabar vėlgi suskystėjęs. Irgi Kalnapimpio pilsneris anksčiau labai skanus buvo, dabar visiškas vanduo. Va Grand dabar visai nieko. Ar kažkoks ten Export.... hmm, vaidenasi kažkas.
*******
Taip! Nusipirkau Kauno Biržiečių alaus. pasirodo, Biržiečių ir Rinkuškių yra ''Biržiečių'' alaus, Kauno 2.60, Rinkuškių 2.70 kioske. Abu 8laipsnių, abu tamsūs, ''tiršti''. Na bet tenka pirpažinti, kad ko gero, skaniausias gertas tamsus alus. TIRŠTAS, juodas, skanus, stiprus ir giros kvapo. Anot etiketės, brandinamas 60dienų. Hmm... Ekspertai, galima tikėt tokiu skaičiumi brandinimo dienų? Bo kažkas aukščiau leptelėjo, jog Čekijoj alus brandinamas 100-120dienų, negi šis, lietuviškas, alus irgi panašaus lygio?
7. Lapė